Rekisteröidy
Loading...

Murskeet

Valikoimastamme löytyvät kaikki yleisimmät sora- ja kalliomurskelajikkeet. Kiviaineksemme täyttävät CE-merkinnän mukaiset laatuvaatimukset.

Murske koostuu kiviaineksesta, joka on murskattu ja seulottu tietyyn kokoon, esimerkiksi nollasta kuuteentoista millimetriin. Tällöin tuote sisältää kaikenkokoista kiviainesta mainitulla kokovälillä. Hienojakoisinta mursketta kutsutaan kivituhkaksi tai kalliotuhkaksi, alkuperästä riippuen. Yleisin raekoko näille on 0-3 mm. Kivi- ja kalliotuhkaa käytetään yleisesti pihojen, parkkialueiden, kulkuväylien ja kenttien pintauksiin. Se tiivistyy tasaiseksi ja kovaksi pinnaksi, ja on myös kustannustehokas tuote laajoillekin alueille.

Soramurske ja kivituhka on sävyltään ruskeaa, melko tummaa, ja sävy vaihtelee montuittain. Kalliomurske ja -tuhka on harmaata, ja senkin sävy vaihtelee ottoalueittain. Kalliomurske on tiivistyvyydeltään hieman parempaa kuin soramurske, ja monesti sen väri miellyttää enemmän, jos tuote on tulossa esimerkiksi pihan pintamateriaaliksi. Soramurske on kuitenkin hieman edullisempana toimiva tuote moneen paikkaan. Sillä voi muun muassa sorastaa hiekkatiet tai vaikka tehdä tiiviin rakennuspohjan piharakennukselle.